Hagyomány

A spártai katonák voltak az elsők, akik legénybúcsút tartottak az esküvő napja előtt. Aztán egész Európában elterjedt szokás lett, koronként és tájanként változó módon jelenik meg. Míg régebben spirituális jelentősége volt a legénybúcsúnak, melynek lényege az volt, hogy megóvja a leendő házasságot a gonosz démonoktól, addig a korral ma már úgymond utoljára bújhat a kisördög a vőlegénybe, és barátaival mindenféle későbbi felelősségre vonás nélkül rúghat ki a hámból.

Ezt a hagyományt minden házasodni készülő férfinek illik követni, és ma már számos módon megszervezheted barátodnak eme egyedülálló eseményt. Bármilyen módon is ünnepeltek, a cél, hogy a végén, akár a mesében, azt mondhassátok:  Ettünk, ittunk, jót mulattunk…( a többiről meg hallgatunk :) )

Itt az oldalon összegyűjtöttük a legjobb ötleteket, feladatokat, melyekkel igazán felejthetetlenné varázsolhatod a legénybúcsút. Ha neked is lennének ötleteid, melyeket szívesen megosztanál velünk ne habozz és írj emailt: legenybucsustyle@gmail.com